• Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity

Internationaliseringsvouchers en missievouchers 2016

 

De subsidieplafonds voor de internationaliseringsvouchers en voor de missievouchers voor 2016 zijn bekendgemaakt. Voor de internationaliseringsvouchers is € 2,4 miljoen beschikbaar en voor de missievouchers is dit € 1,2 miljoen.

Internationaliseringsvouchers

Het doel van de internationaliseringsvouchers is het vergroten van het aantal MKB ondernemingen dat duurzaam internationaal onderneemt.

De waarde van een internationaliseringsvoucher is maximaal € 2.400. De voucher dient als vergoeding voor een ondersteuningstraject. De werkzaamheden van de ondersteuner bestaan uit het beoordelen van het internationaliseringspotentieel van de MKB ondernemer en het ondersteunen van de ondernemer gedurende het traject.  

Missievouchers

Het doel van de missievouchers is het stimuleren dat MKB ondernemingen deelnemen aan handelsmissies of collectieve beursinzendingen.

Een voucher kan verstrekt worden voor een collectieve activiteit (handelsmissie of collectieve beursinzendingen) die in de eerstvolgende twaalf maanden zal plaatsvinden. De voucher biedt een korting van maximaal € 1.500 op de kosten, met uitzondering van reis- en verblijfkosten, die de organisator van de collectieve activiteit in rekening brengt.

 

Voor vragen neem contact op met Matthijs van Collenburg (mvancollenburg@finestri.nl / 06 47059721)