• Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity
 • Windows of
  opportunity

Budget voor Mkb Innovatiestimulering Topsectoren bijna verdubbeld

11-12-2014: Budget voor Mkb Innovatiestimulering Topsectoren bijna verdubbeld

Het kabinet en de provincies stellen voor 2015 gezamenlijk € 55 miljoen beschikbaar voor de regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Bijna een verdubbeling van de voor 2014 beschikbare € 32 miljoen.

Bovendien krijgen mkb-ondernemers eenvoudiger en beter toegang tot landelijke en regionale innovatiemiddelen, zodat zij in staat worden gesteld om sneller door te groeien. Dit zijn de resultaten van afspraken die minister Kamp van Economische Zaken, provincies, topsectoren en MKB Nederland met elkaar hebben gemaakt. 

Kamp wijst op het belang van samenwerking. Voor het eerst zijn er nu door het Rijk, regio's, bedrijfsleven en topsectoren gezamenlijk afspraken gemaakt. Hierdoor krijgt het mkb meer ruimte om te vernieuwen, kansen te pakken en te groeien. Op deze manier wordt het herstel van de economie versterkt en worden werkgelegenheid en inkomsten gecreĆ«erd, aldus de minister. 

Meer geld voor MIT-regeling 
Met de MIT-regeling wordt samenwerking en innovatie bij het mkb gestimuleerd. In 2014 hebben 1600 bedrijven hiervan gebruik gemaakt om vernieuwingen door te voeren en te groeien. Innovatieve ondernemers kunnen subsidies aanvragen voor onder andere kennisvouchers, haalbaarheidsstudies en R&D-samenwerkingsprojecten. 

Dit jaar is het budget voor de regeling overigens al ruim 50% hoger dan in 2013 en voor 2015 wordt het budget dus weer bijna verdubbeld.